Малчугани учат немски език
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 08.06.2009Коментари ()2597
© Plovdiv24.bg
Безплатна немскоезикова седмица стартира днес в детски градини "Люляк" и "Малкият Принц" в Пловдив. Инициативата, която се провежда под надслов "Да учиш немски в детската градина - това е забавно", е дело на Фондация за насърчаване на немскоезиковото образование и възпитание в България.

Немскоезиковата седмица има за цел да запознае родители и деца с един иновативен образователен проект за чуждоезиково обучение по концепция на Центъра за детско многоезичие Мюнхен /Германия/ и Гьоте-институт /Германия/. Гости на тестовата седмица ще бъдат Кана Димитрова, доцент катедра "Немски език и литература" в Пловдивски Университет "Паисий Хиландарски" и Елизабет Хорнунг, културно аташе към Посолството на Федерална република Германия в София. Педагогически ръководител на проекта е Христина Костова-Загаров. Занятията по време на тестовата седмица ще започват всеки ден от 9 часа в детска градина "Малкият Принц" и в 15.30 в "Люляк".

Инициативата "Да учиш немски в детската градина - това е забавно" се подкрепя от Посолството на Федерална република Германия в София, Гьоте-институт България и Германо-българската индустриално-търговска камара с представителство в гр. Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Malchugani-uchat-nemski-ezik-94312
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.