Над 2500 души работят за преодоляване на бедствието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 20.08.2005Коментари ()1263
Над 2500 души, заети по програмите на МТСП “От социални помощи към заетост” и “Преодоляване на бедността”, помагат за преодоляване на щетите от наводненията в бедстващите общини. От тях 633 души са назначени допълнително по програмата “От социални помощи към заетост” за овладяване на тежката обстановка в страната. Това каза днес министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при посещението си в Ихтиман. По-късно през деня министър Масларова ще посети още Лесичево и Белово, които са едни от най-тежко засегнатите от наводненията общини. Работещите по програмата на МТСП “От социални помощи към заетост” трябва да се използват за почистване на каналите и речните корита, за да се предотвратят подобни кризисни ситуации, допълни министър Масларова.

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Сотир Ушев, който също придружава министър Масларова днес, увери, че има финансов ресурс и при необходимост може да бъдат назначени допълнително безработни по програмата “От социални помощи към заетост”, които да помагат на пострадалите от наводненията хора.
Зам.-министър Николай Ангелов съобщи, че на хората, които принудително са останали без работа заради затварянето на някои предприятия в следствие на наводненията, ще бъде отпусната еднократна помощ до 275 лв. Тъй като на някои места е възможно възстановяването на работния процес да трае повече от месец, на хората ще бъдат отпускани хранителни продукти през втория месец.
Кметът на Ихтиман Маргарита Петкова каза, че без помощта на дирекцията “Социално подпомагане” не биха могли да разпределят дори само пристигащите дарения.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nad-2500-dushi-rabotyat-za-preodolyavane-na-bedstvieto-9677
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.