МО може да приюти хората, останали без домове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 23.08.2005Коментари ()1349
Министърът на отбраната Веселин Близнаков е на посещение в Хасковския регион, за да се запознае на място с щетите от наводненията и с действията на военнослужещите в помощ на населението. В с. Калугерово, Хасковско, при срещата с пострадалото население, министър Близнаков подчерта, че Министерството на отбраната има възможност да приюти хората, останали без домове, в свои бази, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.
В изпълнение на плана на операцията на Българската армия за ликвидиране на последствията от наводненията и оказване на помощ на населението в бедстващите райони в с. Калугерово, Хасковско, 30 военнослужещи участват в разчистването на р. Съзлийка. В действията по подпомагане на населението в района на гр. Костенец и с. Оризаре, Пловдивско, участват 2 тактически инженерни модула, които изпълняват задачи по разчистване на коритото на р. Марица и в укрепването на диги.
В периода 19-21 август общо 221 военнослужещи с 26 бр. техника изпълняваха задачи по укрепването на диги в районите на селата Челопечене и Горна Малина, в разчистването на коритата на реките Бяла и Макоцевска, в ремонта на магистрален водопровод в гр. Севлиево, в изкопните работи в с. Горна Малина и Нови хан и в доставката на вода за населението в община Горна Малина, припомнят от МО. Задачите се изпълняват от военнослужещи от бронетанковата бригада в Горна баня, НВУ “Васил Левски”, инженерно-сапьорната бригада в гр. Белене и поделенията от гарнизоните София, Смолян, Пловдив и Горна Малина.
От началото на бедствието до 7 ч. тази сутрин общо 1415 военнослужещи с 206 бр. техника от 21 поделения на Българската армия участваха в действията в помощ на населението, пострадало от наводненията.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/MO-mozhe-da-priyuti-horata-ostanali-bez-domove-9732
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.