Повторно пръскане срещу комари в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 24.08.2005Коментари ()748
На 25-ти август е планувано да се извърши повторното за годината пръскане срещу комари на територията на Община Пловдив.
4 629 дка ще бъдат обработени с препарата “Бандит Алфа ЕК”, чиито карантинен срок е 24 часа. Няма да бъдат обработвани водни площи. Ще бъде пръскано в нощните часове между 21:00 ч. и 6:00 ч. Изпълнител на поръчката е “Дезинфекционна станция”ЕООД.
Препоръчва се на собствениците на пчелни семейства да ограничат за това време полета на пчелите, а гражданите да намалят посещенията си в посочените обекти на обработката:
Канал, източно от Окръжна болница; Парк “Отдих и култура” (Гребната база); Лесопарк “Лаута”; Цар Симеоновата градина; двата бряга на река Марица в отсечката от заустването на река Първенецка до мостана източния околовръстен път на Пловдив; канала от кръстовището на околовръстния път на Асеновградско шосе до заустването в река Марица; Градската градина; хълм Бунарджика; Младежкия хълм; района на Братската могила и бул. “Свобода”; парк “Рибница”; градината на “Солунска” и “Ружа – Равнища”; парк “Белите брези”; градина “Каменица” (срещу Бирената фабрика); градина “Чайка”.
При неблагоприятни метеорологични условия дезинсекцията ще се отложи със съответния брой дни


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Povtorno-pruskane-sreshtu-komari-v-Plovdiv-9771
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.