Ходещата реклама принудена да си плаща, както и партиите за предизборните хоругви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 29.06.2009Коментари ()3196
Появилата се отскоро ходеща реклама по Главната ще влезе в новата общинска наредба за рекламна дейност, която се подготвя в момента.

"Привикахме шефа на фирмата и му съставихме акт. Той е съгласен да си плаща. Днес ще подпишем договор, според който цената за подвижните реклами ще е като за информационни табели в централната градска част, след това може да му отменим акта", съобщи заместник-кметът Александър Константинов пред репортер на Plovdiv24.bg.

Новата наредба се нуждае от актуализация и заради новия закон за движение по пътищата. В него има много строги изисквания за отстояние от пътното платно на билбордове и други рекламни съоръжения, които създават рискове за отвличане на вниманието на шофьорите, а оттам и за пътно-транспортни произшествия. 

Константинов се похвали, че за първи път общината печели от реклама на политически сили по стълбовете. "Принудихме партиите да си плащат за рекламните хоругви, завързани около стълбовете без да цапат. Сключихме договори с три партии. Над 8000 лв. прибрахме от РЗС и ВМРО, над 1000 лв. плати БСП и малко под 1000 лв. - Лидер с Новото време", обясни той.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hodeshtata-reklama-prinudena-da-si-plashta-kakto-i-partiite-za-predizbornite-horugvi-97819
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.