“Обществени врагове” с Джони Деп предпремиерно тази вечер на филмовите нощи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 01.07.2009Коментари ()6287
©
Тази вечер от 21.15 часа в лятно кино "Орфей" в Пловдив се открива единадесетото издание на кинопанорамата Филмови нощи във Филипополис с предпремиерната прожекция на филма "Обществени врагове". Режисьорът Майкъл Ман се завръща с тази гангстерска драма с участието на Джони Деп и Крисчън Бейл. Филмът проследява най-голямата престъпна вълна и раждането на ФБР през 1933-34 година. Джон Дилинджър (Джони Деп) е един от най-прословутите гангстери в историята на САЩ. Обаятелен и опасен, легендарният банков обирджия става обществен враг номер едно и основна мишена на Дж. Едгар Хувър (Били Кръдъп), неговото все още прохождащо ФБР и най-добрия му агент Мелвин Първис (Крисчън Бейл). Но освен престъпник, преследван от закона, Дилинджър е и герой за масите. Няма банка, в която не може да проникне, и затвор, който да го удържи. Дори и агентът, застрелял „Красавеца" Нелсън, впечатляващият Първис (провъзгласен от пресата за „Кларк Гейбъл на ФБР"), не може да се мери с Джилинджър и неговата банда от „обществени врагове".

Късната прожекция от 23.30 часа е на филма "Тайните на Холивуд", включен в рубриката "Нима не сте гледали", в която са подбрани някои от най-стойностните заглавия излъчвани от началото на годината. Ироничната комедия "Тайните на Холивуд" е базирана на мемоарите на филмовия продуцент Арт Линсън, който сам е адаптирал книгата си за голям екран. Режисурата е дело на Бари Левинсън ("Да разлаеш кучетата"), а на афиша на лентата стоят звездните имена на Робърт Де Ниро , Брус Уилис, Шон Пен , Джон Тортуро и Робин Райт Пен. Де Ниро и Левинсън са и продуценти на филма, като това е третият им път, в който работят заедно върху съвместен проект. Историята е за Бен (Де Ниро) - филмов продуцент, в чийто живот всичко е на ръба да излезе извън всякакъв разумен контрол. В опитите да спаси своя обречен на провал филм с Шон Пен и да заснеме достатъчно бързо следващия за фестивала в Кан, Бен се оказва повлечен от наистина луда въртележка. Тя по много забавен и ироничен начин изкарва на преден план всички пороци и проблеми на филмовата индустрия.

Цялата програма на фестивала може да видите Тук.


Още по темата: общо новини по темата: 22
23.07.2009 »
22.07.2009 »
20.07.2009 »
18.07.2009 »
17.07.2009 »
17.07.2009 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Obshtestveni-vragove-s-Dzhoni-Dep-predpremierno-tazi-vecher-na-filmovite-noshti-98111
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.