Приети да учат в УХТ - Пловдив само за 5 часа заеха 20% от местата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 14.07.2020Коментари ()3074
Стотици приети да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии /УХТ/ едва дочакаха 8,30 ч., когато започна записването на първокурсниците. Само през първите 5 часа почти 20% от местата за учебната 2020/2021 в уникалното за България и Балканите висше училище вече бяха заети.

За да спазят противоепидемичните мерки, организаторите бяха превърнали двора на университета в приемна, където екипи от експерти приемаха документите. Домакините бяха разпънали две шатри, масички и столчета за попълване на документите бяха поставени под сенките на дърветата, а самото записване при инспекторките от отдел "Учебен" става под ротондата на ректората.

"Приет съм по първо желание! Записвам се в специалност "Технология на виното и пивото", радваше се Станимир Радев. Момчето е от Димитровград, завършил е Професионална гимназия по туризъм "Александър Паскалев" в Хасково и е категоричен, че обучението в УХТ ще го обогати и ще му помогне да се реализира успешно в туристическия бранш.

Искам да благодаря на представителите на Студентския съвет в УХТ за топлото посрещане и за безценната помощ, която ни оказват при попълване на документите за приема, заяви Евгени Марчев. Той е завършил "Кетъринг" в същото училище, но е избрал да следва "Хотелиерство и ресторантьорство" в УХТ.

Стефани Василева, Костадин Стайков и Йоан Вътев са с дипломи от ПГ по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Пловдив. Тримата решили да продължат обучението си в УХТ по съвет на техните учители. Тук ще се доразвием като специалисти и ще си гарантираме много добро бъдеще, убедени са тийнейджърите.

Бъдещите ни студенти се записват много активно, главно по първо желание, каза зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Най-предпочитаните специалности са "Технология и качество на храните", "Компютърни системи и технологии" , "Туризъм", "Технология на виното и пивото", и "Хотелиерство и ресторантьорство". Той припомни, че записването след първото класиране ще продължи на 15 и 16 юли. Второто класиране ще бъде обявено на 17 юли, приетите ще могат да подадат документи на 21, 22 и 23 юли.

Интересът към УХТ тази година, в която светът преживя епидемия от COVID-19, е особено голям, тъй като хранителната индустрия показа своята устойчивост, посочи зам.-ректорът. Според него подобна тенденция обаче не е нова, наблюдава се от няколко години и е свързана с новия стил на живот на българите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prieti-da-uchat-v-UHT-Plovdiv-samo-za-5-chasa-zaeha-20-ot-mestata-983261
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.