Поставят настилката на главната до края на ноември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 30.08.2005Коментари ()1185
©
“Инжстройинвест”-АД продължава работата по ремонта на Главната улица в отсечката от Централна поща до пл. “Джумая”.
Напълно приключи премахването на циментовата замазка. До края на септември в целия участък ще бъдат поставени новите дъждоприемни шахти, ще бъдат положени подземните комуникации, включително и сградните отклонения. До края на септември ще се работи и по поставянето на електрически кабели за осветление и комуникации.
До 10 октомври ще продължи поставянето на ревизионните шахти и окончателната доставка на всички бетонови елементи.
Започна поставянето на настилката, която се монтира върху пясъчна възглавница. Монтажът на 8 200 кв.м. улична настилка ще продължи до края на ноември. От средата на октомври до средата на ноември ще бъде поставено и озеленяването, като е предвидено да бъдат засадени 23 дървета с кълбовидна форма на короната, която ще е с височина 2,5 - 3 метра. Ще бъдат разположени също 12 големи вази, в които ще се развиват иглолистни видове с пирамидална форма на короната и пълзяща вечно зелена растителност, като така ще се получат плътно озеленени петна.
Припомняме Ви, че до края на есента бе предвидено да завърши този първи етап от обекта - Благоустрояване на ул. “Княз Александър Батенберг”. Спечелилият проект предвижда редуване на пешеходни и площадни пространства, открояващи емблематичните пространствени елементи като Общината, бившето кино “Република”, бившия бар “Каменица”-стълбите, където се предвижда да бъде изградена и водна каскада. Водна каскада се предвижда и източно от Джумая джамия. Предлага се пробив на Римския стадион, като част от пешеходния поток ще преминава към ул. “Райко Даскалов” под ул. “Железарска”. Предвидени са места за отдих и зеленина. Настилката от бетонови павета в различни цветове в горната си част е от естествени цветни камъни с висока износна устойчивост. Общата стойност на проекта е 2,5 млн.лв.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Postavyat-nastilkata-na-glavnata-do-kraya-na-noemvri-9975
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.