Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава преасфалтирането на пътни отсечки в "Централен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:44 / 16.07.2009Коментари ()1469
©
След преасфалтирането на ул. "Уста Генчо" в участъка от ул. Антон Папазов" до ул. "Дон" през юни, до края на юли предстои да бъде преасфалтирана и ул. "Захари Стоянов", съобщиха от район "Централен". Преасфалтираната улица "Уста Генчо" е 906,02 кв.м. и е със средства на районната администрация. Паралелно с това са направени асфалтови кръпки по следните улици: "Каменица", "Лозенград", "Ил. Макариополски", "Марин Дринов", "Рожен" - общо 501 кв.м.
Направени са и редица тротоарни настилки и са поставени бордюри, които да възпрепятстват паркирането на автомобили. Направените тротоари са на следните улици и булеварди в определени участъци: "П. Евтимий", "Княгиня Мария Луиза", "Цар Борис ІІІ Обединител", "Хан Аспарух", пред църквата Св. Петка и др. и обхващат около 350 кв. м.

Към настоящия момент се работи по основните булеварди и тротоари - "Шести септември" и "Ген. Данаил Николаев".

Пешеходни пътеки от циментови блокчета, там където има налична паважна настилка, са изградени освен на ул. "Капитан Райчо", за което Plovdiv24.bg вече информира читателите си,и на бул. "Копривщица", срещу хотел "Бордо" на пресечката с ул. "Днепър". За този участък в администрацията на района имаше постъпили поредица желания на гражданите, породени от затрудненото пресичане на учениците, обучаващи се в ОУ "Кочо Честименски". За получаване на добър контраст на новоизградените пешеходни пътеки предстои същите да бъдат допълнително боядисани със специална жълта, светлоотразителна боя, предназначена за пътни участъци. Ще продължи изграждането и още пешеходни пътеки по паважните настилки.


(C) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhava-preasfaltiraneto-na-putni-otsechki-v-Centralen-100578
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.