Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пациент се жалва в прокуратура заради измама от зъболекар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 22.07.2009Коментари ()1709
Пациент се е жалва в Прокуратурата заради измама от пловдивски зъболекар. Мъжът е разбрал, че дентистът е отчел и оказана стоматологична помощ, въпреки че в този период пациентът не е бил в България. Жалба за този случай е постъпила и в Регионалната здравна каса, съобщи директорът й д-р Борис Джурджев. Случаят се отнася към 2005-та година, а ние имаме право да санкционираме общопрактикуващи лекари, само в рамките на една година назад, коментира той.

Не са редки случаите на неправомерно взимане на пари от екипите на спешната неотложна помощ, които обслужват пациентите, когато джипита им не са на разположение, каза още шефът на РЗОК. Проверка по такава жалба е установила, че лекар, отзовал се на спешен случай, е поискал 30 лева за извършената медицинска услуга, защото пациентът не е могъл да си намери здравната книжка. При доказване на такива нарушения се налагат санкции в размер на 90 лева, уточни д-р Джуржев.

Общо 56 писмени оплаквания са били получени в РЗОК-Пловдив за първите 6 месеца на годината, което е с 5 по-малко от същия период за миналата година. Жалбите най-често са свързани с начините на изписване и отпускане на лекарствата от новия позитивен списък, изписване на медикаменти с тройна рецептурна бележка. Отчитане на лекарска практика от джипитата за период, в който пациентите им са в чужбина, се случва най-често, когато има дублиране на имената на син и баща или дядо и внук, обясни д-р Джурджев.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pacient-se-zhalva-v-prokuratura-zaradi-izmama-ot-zubolekar-101440
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.