Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Германски център ще готви специалисти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 26.07.2009Коментари ()1507
© Plovdiv24.bg
Немски компании проявяват интерес към инвестиции в енергетиката, енергийната ефективност и ВЕИ. В тази връзка се обсъжда идеята в Пловдив да бъде открит германско-български професионален център за обучение, като се ползва немският опит, а средствата се осигурят от Европейския съюз. Такива професионални центрове от години работят в Плевен, Пазарджик и Стара Загора. Германия продължава да бъде един от стратегическите за България инвеститори и Германско-българската индустриално-търговска камара ГБТИК е немски принос за задълбочаване на двустранните икономически отношения. За разширяване на сътрудничеството между немския и българския бизнес камарата откри свое представителство в Пловдив, а до няколко месеца ще стъпи и във Варна, заяви д-р Митко Василев - главен управител на камарата. 
 
Представителството обхваща Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Хасковска, Старозагорска и Кърджалийска област. Задачите са свързани със създаване на добра информационна среда за привличане на немски инвеститори и на контакти с български фирми, улесняване на диалога с местните общински и държавни структури, изграждане на отношения с български камари и браншови съюзи, посочи ръководителят на представителството д-р Мариана Чолакова, немски възпитаник с многогодишна дейност в областта на икономическото и културното немско-българско сътрудничество.

В Пловдив и региона стъпиха много немски компании като "Либхер", "Иксетик", АББ, "Щека" и др., вторият по големина град е утвърден панаирен център, а камарата като официален представител на шест немски панаира ще спомага за засилване на панаирната дейност и бизнес контактите, допълни д-р Василев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Germanski-centur-shte-gotvi-specialisti-v-Plovdiv-101978
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.