Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Антикризисна програма ще реже разходи отвсякъде в община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 29.07.2009Коментари ()2989
© Plovdiv24.bg
До една седмица специална комисия да представи антикризисна програма е разпоредил Славчо Атанасов тази сутрин още в първия ден след завръщането си от платен годишен отпуск, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще се реже отвсякъде, колкото и болезнено да бъде, но няма да харчим нещо, което на практика го няма", мотивира се кметът. Той призна, че кризата се усеща все по-осезателно и поради тази причина приходната част от бюджета сериозно закъсва.

Било му е представено подобие на антикризисна програма, поръчана от заместващия го Петко Атанасов, но не останал доволен, поради липса на конкретика. Примерно там пишело: "Съкращаване разходите на администрацията", но без никакви цифри. "Искам точни мерки и параметри колко и какви разходи ще се съкращават. Като кмет аз не мога да си позволя да харчим от бюджета за следващата година. Ще се простираме според чергата си - тя не се оказа толкова голяма, колкото изглеждаше преди година", смята кметът.

Ще бъдат орязани и разходите, предвидени за капиталовото строителство, но ще се пипа много прецизно след внимателен разговор с шефа на дирекцията инж. Тошо Пашов. Многобройните инфраструктурни обекти, заради които в момента Пловдив е като строителна площадка, ще бъдат довършени, ангажира се Атанасов, но следващи етапи на строителната програма може да се наложи да бъдат поотложени във времето. Кметът продължава да смята, че 30-милионният заем за реконструкцията на малките улици, около който в момента се преговаря с Европейската банка за възстановяване и развитие е стратегически за общината, но последната дума за неговата целесъобразност в момента на криза ще имат финансистите.

Антикризисната програма ще бъде публично огласена на 5 август и най-вероятно внесена за гласуване от Общинския съвет още на първата му есенна сесия на 17 септември.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 8
05.08.2009 »
05.08.2009 »
04.08.2009 »
04.08.2009 »
03.08.2009 »
03.08.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Antikrizisna-programa-shte-rezhe-razhodi-otvsyakude-v-obshtina-Plovdiv-102520
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.