Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стамболийски получи само 150 хил. от исканите 6 милиона за наводненията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:39 / 09.09.2005Коментари ()1205
©
Община Стамболийски е получила от държавата само 150 хиляди от общо необходимите близо 6 милиона лева за ликвидиране на последицити от бедствието. Въпреки това, са затворени двете пробойни на дигата в с. Три водици, почти е възстановена част от разрушената дига в Стамболийски, започнат е ремонт на пострадалата инфраструктура. Кметът Иван Яков съобщи, че са получени помощите от социалното министерство, но отбеляза, че е неправилен определеният от държавата начин за разпределянето им на пострадалите домакинства. Според Иван Яков, дори и при последните бедствия не е установена необходимата комуникация между местните власти и държавата.

Иван Яков не е информиран дали община Стамболийски ще бъде включена в програмата за изграждане на дървени къщи за семействата, останали без подслон. Той съобщи, че не е бил поканен на срещата по този повод при вицепремиера Емел Етем. Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Stamboliiski-poluchi-samo-150-hil-ot-iskanite-6-miliona-za-navodneniyata-10285
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.