Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проект Visions of Rome в ТракАрт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:30 / 13.09.2005Коментари ()994
На 15.09.2005 г. в Културен Център TRAKART стартира проектът Visions of Rome, финансиран от Европейската комисия по програма Култура 2000. Девет организации участват в изграждането на едногодишния проект - Музеят в Бат, Англия - като лидер на проекта.

Съорганизатори на проекта са Пуенте Хенил, Испания; Асколи Писено, Италия; Енна, Италия; Пекс, Унгария; Одрин, Турция и България ще бъде представена от фондация Тракарт. Три от участващите археологичиски обекти и музеи са под защитата на UNESCO. Куратори от най-добрите европейски организации, в сътрудничество с художници от всяка организация сътрудник, ще работят с млади хора от шесте различни държави. Проектът е изграден, за да свърже млади хора чрез европейското наследство, давайки им възможност да работят с други младежи от Стара Европа. Най-осезаемия резултат от проекта ще бъде изложба, показана в седемте различни страни сътрудници. Тя ще съдържа фото/видео представяне на наследството на Рим в страните съорганизатори. Изложбата ще стартира едновременно във всички страни, както и с интернет сайт, създаден в тясно сътрудничество и партньорство по време на развитието на проекта и целящ да проследи миграционнити и културни връзки в римската империя.

Първата среща по проекта е с начало 15.ІX.2005г. четвъртък от 9:30 часа в Културен Център Тракарт. Тя ще продължи няколко дни, като чуждестранните партньори ще бъдат запознати и със други обекти от нашето богато и значимо историческо минало.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Proekt-Visions-of-Rome-v-TrakArt-10395
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.