Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отново замерват с камъни влакова композиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 03.10.2005Коментари ()1728
©
На 02.10.2005 г., в 23:50 ч., в района на гара Провадия нощният бърз влак от Кардам за София, е замерван с камъни от неизвестни лица. Злонамерените посегатели са счупили стъклата на последния и предпоследния вагон на влаковата композиция. Счупените стъкла са причинили леки порезни рани на трима от пътниците – двама български и един британски гражданин. Своевременно им е оказана медицинска помощ на гара Каспичан, след което пострадалите пътници продължават пътуването си безпрепятствено. Транспортна полиция е уведомена за инцидента.

Припомняме ви, че това е третият подобен инцидент в района на гара Провадия за тази година. При предишните два случая на замервания на влакове с камъни (на 18-ти и 28-ми април) в този участък са счупени общо 3 стъкла на вагони.

„Български държавни железници” ЕАД ще уведомят за случая с официални писма г-н Петър Кандиларов, областен управител на област Варна, както и регионалните звена на Транспортна полиция и МВР. Железопътната компания апелира за по-голяма ангажираност от страна на местните власти към предотвратяване на подобни вандалски нападения.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otnovo-zamervat-s-kamuni-vlakova-kompoziciya-10920
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.