Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиха международна престъпна мрежа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:11 / 06.10.2005Коментари ()1270
След успешна съвместна операция на НСБОП, регионалните звена в страната, Европол и Австрийската криминална служба бе разкрита международна престъпна мрежа,която се е занимавала с разнородна незаконна дейност на територията на цяла Европа. За разплитането на сложните взаимоотношения между членовете на престъпната организация и документиране на пълната гама от извършени престъпления преди пет месеца бе създадена Целева група, в която бяха включени представители на НСБОП, австрийските полицейски служби и Европол.
Българските и австрийските власти са арестували 15 лица от различни националности - българи, сърби и украинци, заподозрени в участие в добре разработена престъпна мрежа, която е осъществявала дейността си в България и различни страни от Европейския съюз, предимно Австрия. По време на обиските в над 30 обекта в двете страни - домове, квартири и офиси, които са били ползвани от участниците на престъпната мрежа, са иззети фалшиви лични документи /паспорти/, дебитни и кредитни карти, както и фалшиви документи на български институции. В хода на полицейските действия са намерени оръжие, синтетични наркотици и фалшиви евробанкноти. Конфискувано е и голямо количество пари в брой. Полицейските служители са открили още и документи, които доказват, че са били извършвани парични трансфери от една към друга страна с цел пране на пари.
Компетентните правоохранителни органи в Австрия и България са стартирали добре координираната акция на 5 октомври /сряда/ точно в 7 часа сутринта българско време /6 часа австрийско/. В операцията са били ангажирани и съответните правни институции на двете страни.
Международната операция постигна успех благодарение на координиращите действия на Европол.
Директорът на Австрийската криминална служба г-н Хервиг Хайдингер изказа огромно задоволство от постигнатия резултат.
Директорът на Европол Макс-Петер Ратцел изтъкна подкрепата на Европол в проведената операция: "Гордеем се, че подкрепихме нашите партньори чрез координирането на тази успешна операция, която е показателна не само за значението и силата на международното сътрудничество, но и още веднъж подчертава необходимостта от обмен на оперативна информация с оглед разкриването на международните престъпни мрежи."


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Razbiha-mezhdunarodna-prestupna-mrezha-11032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.