Д-р Щонова: Не чакайте зимата, ще е късно! Направете това сега! | ||||||
| ||||||
От гледна точка на биологията имунитетът е система от защитни реакции на организма срещу външни фактори и заплахи от физичен, биологичен и химичен характер. Тази защита е една от постоянно развиващите се в организма. Тя започва своя подем още от зародишния период и продължава да действа и да се променя под влияние на заобикалящата ни среда чак до самата смърт на организма. Изпитвате хронична умора и сънливост, по-често ви повалят настинки и изпитвате потребност от повече сън? Или може би е точно обратното – безсъние, главоболие, болки в мускулите и ставите? За съжаление, признаците може да са много и тези са само част от тях . А всички те може да сочат към отслабена имунна система. Често по време на понижена имунна система тялото дава знаци и с поява на херпеси и обриви. Най-ярък и сериозен сигнал е разболяването наново след възстановяване от дадена инфекция. Много често в ежедневието пренебрегваме както факторите, така и признаците на отслабената имунна система. Неправилното хранене е сред причините, които най-често водят до отслабване на имунитета – хапване на крак на преработени храни с малко полезни вещества, по-малко здравословни храни, консумиране на храни с високо съдържание на захар. Всички те отслабват общите сили на тялото, а оттам – и на имунитета ни.Често на имунната система влияе силно и замърсената околна среда. Приемът на антибиотици също допълва списъка с фактори, които може да отслабят имунитета ви. Нека не забравяме и за стреса. Този така чест гост в нашето ежедневие е сред най-силните негативи за имунитета ни.Пренапрежението често води със себе си преумора, лошо качество на сън, а оттам и лошо качество на живот и по-слаба имунна система. Д-р Щонова съветва да не чакаме студените дни, за да обърнем внимание на имунитета си, а да започнем още на финала на лятото. Тя и семейството ѝ от години разчитат на домашна рецепта, с която заместват всички добавки и препарати. "100 г прясно алое се почиства от бодлите и се смила. Смесва се с 200 г мед, 1 с. л. куркума, 1 щипка черен пепер, сок от 1 лимон, 30 г корени от джинджифил и настърган лук или чесън. Разбърква се добре и се поставя в хладилник. Приема се по три лъжици на ден преди хранене“, обяснява лекарката, която практикува рецептата от дълги години и твърди, че действието ѝ е повече от силно, пише "Ретро". |
Още по темата: | общо новини по темата: 3974 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница |