Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10 години получи убиецът на екс-шефа на НСБОП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 14.10.2005Коментари ()1273
©
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на 10 години лишаване от свобода Благо Стоянов /65г./. На 25.09.2003 г. в землището на гр. Перущица умишлено е умъртвил Светозар Спасов от гр. София– чл. 115, НК. Подсъдимият е признат за виновен и в това, че в началото на м. септември 2003 г. в гр. Перущица е придобил и до 25.09.2003 г. е държал пистолет “ Парабелум “ и боеприпаси, без да има затова надлежно разрешение – чл. 339, ал.1, НК.

Стоянов притежавал няколко декара ябълкови градини, намиращи се в землището на гр. Перущица.

През м. септемри започнала кампания по бране на ябълки. Подсъдимият наел трима човека затова. На 25.09.2003 г. брали ябълки до обяд, след което седнали да почиват. Стоянов стоял при тях.

На същата дата пострадалият Спасов заедно със съпругата си пътувал с лекия си автомобил от вилна зона “ Върховръх “ за гр. София. По пътя Спасова помолила съпруга си да спре автомобила, тъй като имала физиологични нужди. Пострадалият спрял и също слязъл след нея, като навлязъл в ябълковата градина на Стоянов и започнал да бере ябълки в найлонова торбичка. Стоянов го видял и тръгнал към него, като взел пистолета си.

Попитал Спасов какво прави в неговата градина. Последващите реплики от страна на пострадалия ядосали Стоянов и той стрелял с пистолета си срещу него. Изстрелът попаднал в дясната част на гърдите му.

Спасов извикал “Убиха ме“, при което жена му излязла от колата, видяла, че е застрелян и потърсила помощ от минаваща кола, с която откарали пострадалия до здравната служба в гр. Перущица. Там Спасов починал.

След извършеното Стоянов отишъл в РПУ – Перущица и разказал на полицейските служители какво е извършил, предавайки доброволно пистолета си.
Подсъдимият е осъден да заплати на близките на пострадалия обезщетение от общо 50 000 лв. за причинените им от престъплението неимуществени вреди. Наказанието ще се изтърпява при първоначален СТРОГ режим.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/10-godini-poluchi-ubiecut-na-eks-shefa-na-NSBOP-11258
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.