Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Д-р Паница иска обяснение за цената на парното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 17.10.2005Коментари ()1235
©
Да бъде обяснен начинът, по който се формира цената на топлоенергията в Пловдив - за това настоява пловдивският депутат от ДСБ Васил Паница в писмо до председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Според д-р Паница, Пловдив е най-ощетеният град при екстремното повишаване на цените на топлинната енергия и разликата с другите големи градове е чувствителна.

"Фактът, който се изтъква от местната "Топлофикация", че няколко структуроопределящи предприятия са се отказали от потребление, не е основание да бъдат натоварени останалите потребители", коментира пловдивският депутат от ДСБ. Той допълни, че би могъл да внесе върпоса в ден за парламентарен контрол, но след като получи отговор от ДКЕВР.

Доктор Паница заяви, че общините ще пострадат най-много от повишените цени на електро- и топлоенергията, тъй като при тях няма кой да компенсира увеличението на цените на енергоносителите. По думите му, дефицитите на общините ще нарастнат с 20 до 30% и то при условие, че водят стриктна фискална политика. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/D-r-Panica-iska-obyasnenie-za-cenata-na-parnoto-11341
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.