Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мерки срещу пътници без билет по влаковете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:31 / 19.10.2005Коментари ()1283
©
От вчера, в продължение на десет календарни дни, в подлеза на Централна гара София са поставени заграждения с цел да се ограничат безбилетните пътувания. Временните заграждения са разположени в началото на подлеза, който води към пероните. От 06:30 ч. до 21:00 ч. на входа на загражденията служители на железницата ще следят дали пътниците са снабдени с редовен превозен документ. До пероните ще бъдат допускани само граждани със закупен билет за пътуване.

По отношение на проблемните влакове, заминаващи от първи перон, достъпът до който не може да бъде ограничен със заграждения, “БДЖ” ЕАД са създали организация за предварителна проверка на билетите на пътниците на всяка врата на влака. Акцията се провежда с подкрепата и съдействието на Транспортна полиция.

Предприетите действия са поредната мярка, която ръководството на БДЖ ЕАД предприема в борбата си срещу безбилетните пътувания. След края на експеримента експерти на железопътната компания ще анализират резултатите и ако се установи, че има повишаване на събираемостта на приходите, подобен пропускателен режим ще бъде въведен и в други гари.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Merki-sreshtu-putnici-bez-bilet-po-vlakovete-11367
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.