Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивския апелативен съд издаде присъда на четирима за убийството на 88-годишен мъж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 19.10.2005Коментари ()1357
Състав на Пловдивския апелативен съд постанови присъда по наказателно дело с подсъдими Боян Кънчев, Дончо Топалов, Мария Нешкова и Виктория Начева, обвинени в убийството на 88- годишния Милко З. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата Пловдив.
Пловдивският апелативен съд увеличи размера на наложените на подсъдимите наказания както следва: на подс. Кънчев - от пет години лишаване от свобода на седем години и шест месеца лишаване от свобода; на подс. Топалов - от четири години лишаване от свобода на шест години и шест месеца лишаване от свобода; на подс. Нешкова - от две години лишаване от свобода на четири години лишаване от свобода; на подс. Начева - от една година и три месеца лишаване от свобода на три години лишаване от свобода.

Подсъдимите Кънчев, Топалов, Нешкова и Начева следва да изтърпят наложените им наказания лишаване от свобода при първоначален "общ" режим.

Състав на Старозагорския окръжен съд ги призна за виновни в това, че на 05.05.2004 г. в гр. Стара Загора в съучастие като непълнолетни са отнели чужди движими вещи на обща стойност 3216,50 лв. от владението на Милко З., 88 г. от гр. Стара Загора, като са употребили затова сила и грабежът е придружен с убийството му. Съобразно правилата на НК, за наказателна отговорност на непълнолетни максималният размер наказание, който може да се наложи за квалифицирано убийство, е 10 години лишаване от свобода.
Размерът на обезщетенията, дължими от подсъдимите и техните родители на двамата синове на пострадалия, беше увеличен от Апелативния съд от 10 000 на 15 000 за всеки един от тях за причинените им неимуществени вреди.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване или протест пред Върховен касационен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiya-apelativen-sud-izdade-prisuda-na-chetirima-za-ubiistvoto-na-88-godishen-muzh-11401
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.