Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трети лиценз за превози на товари по ЖП мрежата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 22.10.2005Коментари ()1529
©
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи на “Булмаркет-ДМ” ООД, частна компания със седалище в Русе, национален лиценз за превоз на товари по цялата ж.п. мрежа на страната. Лицензът влиза в сила от 24 октомври.

До момента “Булмаркет-ДМ” ООД изпълнява регионални превози в участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан. Фирмата е получила и Свидетелство за експлоатационна годност на собствено пристанище в Русе. По този начин се създава възможност за извършването на комбинирани превози. Това изтъкна на церемонията по връчването министър Мутафчиев и допълни, че лицензирането на повече железопътни превозвачи съвпада със стратегията на Министерството на транспорта за развитие на железопътния сектор и се вписва в налагащите се у нас европейски практики.

До този момент Министерството на транспорта е издало два лиценза на частни превозвачи. На 11 май 2004 г. компанията „Булмаркет – ДМ” ООД получи регионален лиценз за превоз на товари по участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан. На 13 април 2005 г. “Българска железопътна компания” АД получи лиценз за превоз на товари по цялата железопътна инфраструктура на страната.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Treti-licenz-za-prevozi-na-tovari-po-ZhP-mrezhata-11483
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.