Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха митничари за подкуп
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:44 / 28.10.2005Коментари ()1738
Двама митнически служители от ГКПП-Капитан Петко войвода са задържани вчера за получаване на подкуп. Подробности по случая бяха оповестени от директора на РДВР-Хасково в присъствието на окръжния прокурор и следовател.

Разследването започнало малко след като към 22 часа на 24 октомври автопатрул на РПУ Тополовград спира за рутинна проверка лек автомобил Фолксваген "Шаран". В него пътували 40-годишните съпрузи В.Л. и К. Л. от Бургас. Задните седалки на колата били демонтирани и автомобилът бил натоварен с голямо количество кожени изделия, за които те не могли да представят документ за произход. Директор РДВР Хасково веднага разпоредил разследването по случая да продължи от служители на РЗБОП.

По-нататъшната проверка по случая показала, че съпрузите са влезли в България през ГКПП Капитан Петко войвода същия ден около 20 часа. Оказало се, че квалитетната кожена стока била натоварена в Италия. За нея италианските власти са издали декларация, в която ясно се посочва, че стоката се превозва транзитно от Италия през Гърция за България, и фактура за износ. Двата документа са заверени от гръцките митничари. Била открита и още една фактура, на която липсвала обработка от гръцка страна. От извършената проверка в системата на ГКПП Капитан Петко Войвода антимафиотите констатирали, че колата не е регистрирана при влизане в страната ни.

По думите на двамата бургазлии се изяснило, че за да избегнат плащането на мито и ДДС на внасяната стока, те платили кеш 400 лева на двама митнически служители на граничния пункт. Така разследването стигнало до двамата митнически служители на ГКПП – капитан Петко войвода - К.Т. /45г./, началник смяна и М.Д. / 44 г./, който по това време работел на “платно влизащи автомобили”. По случая е образувано следствено дело, В.Л. и К. Л. са разпитани пред съдия, пред когото са потвърдили показанията си.

Материалите са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура - Хасково, с оглед проверка на данни за извършено престъпление от страна на митническите служители.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zadurzhaha-mitnichari-za-podkup-11666
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.