Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Управляващите одобриха Проектобюджет 2006
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 30.10.2005Коментари ()931
Политическият съвет на управляващата коалиция одобри на свое заседание днес проектобюджета за 2006 г., внесен от Министерството на финансите. Отчетени бяха основните допълнителни предложения за приходната и разходната част, направени от отделни ведомства, съобразени с приоритетите на коалиционното правителство – европейската интеграция, икономическия растеж и социалната отговорност.

Министерският съвет ще одобри окончателно проектобюджета на извънредно заседание в понеделник, 31 октомври 2005 г., от 10 ч.

Лидерите на трите партии от управляващата коалиция решиха също така днес работна група от техни представители да започне работа от понеделник за окончателно прецизиране на текста на 4-годишната управленската праграма на правителството, в която ще бъдат разписани политическите ангажименти и управленски цели на ведомствата.

Трите партии от управляващата коалиция категорично подккрепиха решителната позиция на Министерството на вътрешните работи и на правителството като цяло за активно противодействие на престъпността и корупцията. Постигнато бе единодушно съгласие, че мерките в тази сфера, предприемани от специализираните органи и ведомства, не трябва да бъдат кампанийни, а системни, целенасочени и безкомпромисни. Конкретните допълните мерки, както и досегашните резултати от действията на МВР в последните дни, ще бъдат анализирани на заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет, което ще се проведе през следващата седмица.

Одобрен беше и Планът за действие на Министерския съвет, свързан с мерките, които трябва да бъдат предприети въз основа на мониторинговия доклад на Европейската комисия за България.

В заседанието взеха участие ръководствата на Българската сациолистическа партия, Национално движение Симеон Втори и Движението за права и свободи.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Upravlyavashtite-odobriha-Proektobyudzhet-2006-11703
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.