Общото между медицината и сладкарството: Анастезиолог създава дизайнерски торти | ||||||
| ||||||
"Създаването на една торта стимулира фантазията ми и любовта към приказното, необичайното, желанието да видя красивото във всичко", сподели д-р Шик за "Социална мрежа" по NOVA NEWS. За нея идеята на тортата е да изтъкнеш най-хубавото за някой рожденик, пасаж от книга, епизод от филмче. Признава, че нейната страст към сладкарството идва и от майка й, която винаги е правила сладкиши и торти. След това започва да прави и торти за децата си, а по-късно и за колеги. Д-р Шик трудно съчетава медицината и правенето на торти, защото и двете изискват време и съсредоточаване и концентрация, но успява да достигне баланс, като понякога едното взима превес над другото. |