Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Председателят на ОбС Пазарджик участва в семинар за пряката демокрация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:44 / 04.11.2005Коментари ()735
©
Председателят на Общински съвет – Пазарджик Тодор Попов участва двудневен семинар на тема “Практики и законодателна среда за пряка демокрация на Балканите”. Т. Попов се включи в дискусията като заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на общините от Южен-Централен район “Хебър”. Във форума участват представители на всички балкански страни, които представят характерни инициативи, развити в съответната държава. Последващ етап от дискусията е направата на сравнителен анализ с европейското законодателство и възможностите за преминаване от етап “пряка демокрация” към “една действащата демокрация в България, на Балканите и в Европа”. Вторият ден от семинара – 4 наември, е посветен на изучаване инструментите на пряката демокрация, като граждански инициативи, референдуми, допитвания и др.

Форумът ще завърши с представяне на издание “Инициатива за Европа – уроци и теми за Европа и от Балканите”, където са обобщени най-успешните практики, прилагани до този момент на Стария континент. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Predsedatelyat-na-ObS-Pazardzhik-uchastva-v-seminar-za-pryakata-demokraciya-11856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.