Веган храните у нас - просто мода или устойчив начин на хранене? | ||||||
| ||||||
Точно тази наша топла гостоприемност е и основната причина кухнята ни да е с толкова уникален и разпознаваем вкус - просто успяваме да добавим характерен и роден привкус на всяко ястие, с което имаме удоволствието да се срещнем или да удостоим нашето благо небце. Същото важи и когато културите и поколенията се менят, а на масите ни започнат да се поставят ястия с различен и непознат за нас характер. Например веган храните не са от скоро по нашите трапези, но ние като народ, който посреща благо и добродушно всички чуждестранни гости, винаги отделяме и специално внимание на вкусовете, с които за първи път се срещаме. Понякога могат да не ни се харесат, друг път пък силно да ги препоръчваме, но точно тази наша гостоприемност ни кара да отдаваме нужното внимание и уважение към всички непознати храни и да се опитваме да им намерим най-правилното и точно приложение в нашата кулинария. Затова, ако искаме да опитаме нови и свежи веган предложения, които да поставим на нашата трапеза, спокойно можем да посетим магазините на Lidl, където всички клиенти на търговската верига могат да открият специално подбрани веган продукти, които допринасят за един свеж и разтоварващ хранителен старт на новата 2022 година. Продуктите от собствената марка на компанията Vemondo предлагат богат асортимент като селекция от тофу, червена леща, различни по вид ядкови напитки, моцарела и редица други веган предложения, които могат да намерят приложение в приготвянето на апетитния ястия за нашата семейна трапеза. Освен с разнообразни продукти на растителна основа, този месец Lidl предлагат и идеи за веган храни, които могат да бъдат използвани в предизвикателството наречено Veganuary. Това е инициатива, която се провежда в месец януари от 2014 г. насам, като с всяко изминало издание желаещите да се присъединят към нея не спират да нарастват и през 2021 година кампанията достига рекордните 580 000 души. Целта ѝ е да информира и ангажира хората по темата за опазването на околната среда, на здравето и животните като им представи алтернативи, предлагайки рецепти и ценни съвети за хранене на растителна основа. Дали веган храните у нас са просто мода или устойчив начин на хранене е доста трудно да се определи, защото нашето разбиране за магията на кулинарията и допира на нови и нетрадиционни вкусове е точно онова специално нещо, към което ние изпитваме постоянно любопитство и желание за усъвършенстване. |