Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изградиха нови тротоари и достъпна среда по ключови кръстовища в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 11.02.2022Коментари ()1700
Работата по изграждането на достъпна среда и тротоари около основни кръстовища в най-младия пловдивски район върви към финал. Днес кметът на "Тракия" инспектира последните места, на които се работи. Това са кръстовищата на бул. "Освобождение" с ул. "Недялка Шилева" и с "Димитър Ризов".

"Довършваме. Едва изтърпях да ги направим тези тротоари, но става хубаво. Благодаря на общинските съветници, гласували финансиране за "Тракия". Сигурен съм, че и на други места ни очакват", сподели Костадин Димитров.

На кръстовището на улиците "Съединение" и "Шипка", както и на бул. "Освобождение" с улиците "Вълко Шопов", "Димитър Ризов" и "Недялка Шилева" тротоарите са скосени, преасфалтирани и инфраструктурата е изградена съгласно нормативните изисквания.

По този начин се осигурява равен достъп до градската среда на хората в неравностойно положение, както и удобство на родителите с детски коли, възрастните хора и велосипедистите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izgradiha-novi-trotoari-i-dostupna-sreda-po-klyuchovi-krustovishta-v-Trakiya-1210945
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.