Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
51 проекта одобри комисията по заетост в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 16.11.2005Коментари ()703
Комисията по заетост към Регионалния съвет за развитие одобри общо 51 проекта по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” и Национална програма “Асистенти на хора с увреждания” за финансиране през 2006 г от Агенцията по заетост. Това съобщиха за радио Фокус от областна администрация.

В одобрените проекти са предвидени за разкриване 1604 работни места. По първото направление за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на частните фирми за одобрение от Агенцията по заетостта са внесени 36 проекта, които предвиждат разкриване на 1435 работни места. Останалите 6 също се класират, като се предложи те да се финансират при наличие на допълнителен финансов ресурс. Във второто направление са представени 8 проекта за 108 работни места за изпълнение на дейности в сферата на селското стопанство.

По НП “Асистенти на хора с увреждания” са подадени и одобрени 7 проекта с предвидени 61 работни места. Във връзка с недостига на необходимите финансови средства за реализацията им Комисията по заетост взе решение да се намалят предвидените за разкриване работни места за “социални асистенти”. Зам.-областният управител Митко Петагов, който е председател на комисията, заяви, че както почти всяка година, така и сега има малки грешки в програмите, които предопределят класирането на определени проекти.

Процедурата все още не е добре изчистена. Заради специфичния начин на предварително разпределение на сумите в едни общини одобрените проекти са повече, а в други - много по-малко. “Очакваме обаче част от средствата по програмите, предвидени за областите Пловдив и Пазарджик, да бъдат преразпределени за област Смолян. За това се договорихме с директора на РСЗ- Пловдив г-н Кишишев.”, каза Петагов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/51-proekta-odobri-komisiyata-po-zaetost-v-Smolyan-12157
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.