Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкриха работилница за фалшиви евромонети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 22.11.2005Коментари ()1418
©
За първи път в България бе разкрита работилница за производство на фалшиви евромонети.

При съвместна специализирана полицейска операция на служители от НСБОП и РЗБОП – Пловдив в пловдивско село Йоаким Груево, община Стамболийски, бе разкрита база, където са изработвани неистински евромонети. Операцията е проведена под ръководството и наблюдението на Окръжната прокуратура в града. Спецполицаите атакуваха три къщи в пловдивското село. По време на обиските бяха открити и иззети два комплекта матрици за монети с номинал 2 евро, една готово изработена монета със същия номинал, матрици за монети “Франц Йосиф” и 7 готови имитации на нумизматичните монети “Франц Йосиф” със жълто покритие. Предстои да бъде направена експертиза, която да установи дали покритието върху монетите е от злато. Намерени са още неистински документи за самоличност; печати на различни държавни институции; медицински свидетелства и удостоверения за психическа пригодност за шофьори, както и множество лични карти – откра
©
днати и обявени за издирване.

Разпространението и използването на евромонети буди по-малко подозрение в сравнение с неистинските банкноти-сочи експертно мнение.
В ареста са задържани 4 мъже.По случая е образувано дознание.
Разкриването на бази за производство на фалшиво евро е от изключително значение за опазване на сигурността на европейската монетарна система и е пореден положителен пример за възможностите на българската полиция да работи за осигуряване на европейската сигурност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razkriha-rabotilnica-za-falshivi-evromoneti-12305
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.