Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха помощението, където са изработвани фалшивите евромонети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 28.11.2005Коментари ()1280
Помещението и машините, използвани за производството на фалшиви евромонети, бяха открити от служителите на РЗ БОП в резултат на проведените оперативни мероприятия във връзка с неутрализираната миналата седмица престъпна група, изработвала ментетата с номинал от 2 евро.

В къща в Йоаким Груево бяха намерени и иззети машини, преси, поасони, шприцове , предмети и средства за изработването на фалшивите монети.

Ще припомним, че миналата седмица в същото село при съвместна операция на РЗ БОП-Пловдив и НС БОП бе разкрита първата в страната работилница за производство на фалшиви евромонети. В три къщи в селото антимафиотите намериха и иззеха матрици за монети с номинал 2 евро, 1 готова монета със същия номинал, матрици за монети “Франц Йосиф” и 7 готови имитации на нумизматичните монети “Франц Йосиф с жълто покритие. Предстои да бъде направена експертиза, която да установи дали покритието е златно. При операцията тогава бяха иззети още неистински документи за самоличност, печати на различни държавни институции, медицински свидетелства и удостоверения за психическа пригодност на шофьори, както и множество откраднати лични карти. В ареста бяха задържани 4 мъже.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-pomoshtenieto-kudeto-sa-izrabotvani-falshivite-evromoneti-12453
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.