Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха двама за злоупотреба с служебно положение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 06.12.2005Коментари ()2644
Пловдивският окръжен съд осъди на 1 година условно с три години изпитателен срок Илия Каяджиев /68 г./ и Юлия Малинова /57 г./. Подсъдимият Каяджиев е лишен от правото да заема длъжността управител на еднолично търговско дружество с общинско участие “Бъдеще“ ЕООД гр. Пловдив за срок от 1 година, а подсъдимата Малинова е лишена от правото да заема длъжността главен архитект на район “Източен“ – Община Пловдив.

Илия Каяджиев е признат за виновен в това, че на 28.03.1999 г. в качеството си на длъжностно лице – управител на еднолично търговско дружество с общинско участие “Бъдеще“ ЕООД гр. Пловдив е превишил правата си и е нарушил служебните си задължения като е сключил наемен договор, с който е отдал под наем за срок от 10 г. на “Габи и Ко“ ЕООД гр. Пловдив празен терен, разположен на бул. “ Шести септември “ в гр. Пловдив, състоящ се от 513 кв. м., от който терен в активите на “Бъдеще“ ЕООД влизат само 140 кв. м., а останалата част от терена от 373 кв. м. е общинска собственост, с цел да набави имотна облага за “Габи и Ко“ ЕООД гр. Пловдив и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Пловдив, като деянието е свързано с отдаване под наем на общинска собственост.

Юлоя Малинова е призната за виновна в това, че На 20.03.2000 г. в гр. Пловдив в качеството си на длъжностно лице – гл. архитект на район “Източен“ – Община Пловдив е превишила правата си и е нарушила служебните си задължения като е издала разрешение за поставяне на павилиони за търговия извън парцела на “Бъдеще“ ЕООД гр. Пловдив с цел да набави имотна облага за “Габи и Ко“ ЕООД гр. Пловдив и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Пловдив, като деянието е свързано с отдаване под наем на общинска собственост.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-dvama-za-zloupotreba-s-sluzhebno-polozhenie-12641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.