Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
УХТ бе домакин на конкурса "Най-умело съчетание между вино и храна"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 14.05.2022Коментари ()1059
Университетът по хранителни технологии (УХТ) бе домакин на конкурса "Най-умело съчетание между вино и храна“, организиран от Съвета по туризъм в Пловдив и висшето училище и проведен като част от фестивала дефиле "Вино и гурме 2022“.

Комисията с председател зам.-ректорът на УХТ доц. д-р Христо Спасов и членове доц. Кремена Никовска, преподавател от катедра "Туризъм и кулинарен мениджмънт“ в УХТ, известният шеф готвач Николай Боруков от ресторант "Salt & Pepper“ в Пловдив, Екатерина Терзиева, журналист и гастрономически експерт и виненият специалист Гергана Тодорова от платформата за винен туризъм winetours.bg беше сериозно затруднена да избере най-добрия в надпреварата. Съдействие на участниците и на журито оказваха студенти от специалност "Туризъм“ в университета.

Според регламента на конкурса участниците представиха интересни ястия, приготвени от традиционни за страната или региона продукти и подправки и по специфични рецепти.

На масата на журито поднесоха рибни и месни блюда, гарнирани с пресни зеленчуци, както и десерти по стари нашенски рецепти. Всички бяха включили иновативни елементи в технологията на приготвяне и/или в дизайна на асортиментите.

В рамките на 10 минути участниците в надпреварата представиха своята кулинарна комбинация. Някои бяха доста увлекателни и привлякоха вниманието на журито не само с оригиналните наименования на ястията и питиета, но и с любопитни местни легенди.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени с плакети, които ще бъдат връчени тази вечер от доц. Никовска на официалната вечеря на осмото издание на "Вино и гурме 2022“.

"За членовете на журито е радостно, че "Най-умело съчетание между вино и храна“ набира все по-голяма известност сред участниците в дефилето, които тази година бяха повече от миналата пролет. Това означава че "Вино и гурме“ постига своята цел да популяризира традиционната кухня и българското вино, да стимулира винения, кулинарния и културния туризъм и да привлича гости от цялата страна в Пловдив“, заяви доц. Никовска след избора на победителите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UHT-be-domakin-na-konkursa-Nai-umelo-suchetanie-mezhdu-vino-i-hrana-1266335
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.