Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха деца на загинали служители на МВР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 09.12.2005Коментари ()1167
Четири деца на загинали при изпълнение на служебния си дълг служители от системата на МВР получиха днес в Пловдив грамоти и почетни значки на МВР на тържествени церемонни в знак на признателност към подвига на техните бащи. Те им бяха връчени от директора на РДВР полк. Ангел Рангелов.

На празничната среща в Езикова гимназия “Пловдив” полк. Рангелов връчи грамота, подписана от министър Румен Петков, и почетен знак на МВР на Иван Бинев, чийто баща майор Йордан Бинев бе застрелян през 1996 година от бандити в кв.”Люлин” – София. Полк. Рангелов пожела на деветокласника да бъде горд със своя баща, дал живота си, за да бъде по-спокоен и сигурен нашия делник. Майор Бинев бе служител на РДВР-София.

В СОУ”Константин Величков” съучениците на осмокласника Петър Стойчев гледаха с интерес тържеството, водено от актьора Богдан Томов, който определи професията на полицая като една от най-хуманните в нашето общество. Бащата на Петър – Румен Стойчев, почина през 1997 година в резултат на раните си, причинени от взрив при изпълнение на служебните си задължения като старши сержант в сектор “Сигнално-охранителни дейности” при РДВР-Пловдив.

Малко по-късно в залата на РДВР по време на тържествена церемония дванадесетокласникът Иван и 20-годишната му сестра Гергана се разчувстваха от особеното внимание, с което бяха удостоени от колегите на баща им, и от безкрайната признателност на пожарникарите към достойния му живот. Сержант Георги Шопов почина през 1988 година от заболяване, което получи, докато изтръгваше от огнените пламъци работници при пожар в завод “Ален мак”. Той свали маската си, за да им даде глътка въздух , без да помисли за собствения си живот. Полк. Румен Димчев, началник на РЗ ПАБ-Пловдив, и колегите на Георги Шопов, участвали в гасенето на пожара през 1984 година, разказаха с много болка за примера, който той им бе дал тогава.
За подвига на тримата загинали служители на МВР по време на тържествените церемонии разказа актьорът Богдан Томов.

Тези срещи в Пловдив са част от поредицата тържества, организирани от МВР специално за децата на загинали и пострадали геройски при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Инициативата “Героите на МВР” е част от кампанията на вътрешното ведомство за събиране на средства за подпомагане на семействата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР, в която участват популярни личности и общественици.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nagradiha-deca-na-zaginali-sluzhiteli-na-MVR-12719
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.