Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът касира изборите в Белово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 14.12.2005Коментари ()883
Окръжният съд в Пазарджик с решение от 13 декември касира частичните кметски избори в Белово. Пазарджишките магистрати уважиха жалбата на Борис Петракиев, издигнат от Коалиция “За развитие на Беловска община” и подкрепян от десни партии.

Със 142 гласа повече кандидатът на ОБТ Васил Атанасов, подкрепян от социалистите и други леви партии, поведе на втория тур от местни избори в Белово. В деня на изборите Борис Петракиев, внесе няколко жалби, по-голяма част от които за неправомерна агитация.
Освен това бяха открити и иззети 30 нестандартни бюлетини в СИК №13, за които не е съставен протокол; в деня на изборите е извършвана подмяна на членовете на избирателни комисии, извън утвърдените списъци; в протокола на друга избирателна секция пък са правени над 200 поправки, без да са отразени в съответните графи; избирателните списъци са без подписи на кмета и секретаря на общината и кмета на съответното населено място. Това стана ясно в хода на делото и при ръчното броене на бюлетините. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sudut-kasira-izborite-v-Belovo-12830
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.