Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на "Източен": Цяла нощ бях на място, а ръководителя на проекта го нямаше
Автор: Диана Бикова 12:18 / 29.06.2022Коментари ()10631
Бригада на фирма "Драгиев и ко" отива в помощ на колегите си от "Пътстрой" за решаване на ВиК проблема на улица "Богомил" 87, научи Plovdiv24.bg. Повече от 24 часа голямо каре в район "Източен" е без вода, тъй като трябва да се направи свързване на нов чугунен водопровод Ф300 към стар етернитов Ф400. Именно разликата в диаметъра е проблемът, обясни пред камерата ни ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров.

Цяла нощ служители на "Пътстрой" са работили и към 4 часа през нощта водата е била пусната, но е избила при свръзката и това наложило отново да бъде спряна. На мястото е бил и районният кмет на "Източен" Иван Стоянов заради десетки сигнали за липса на вода. На сухо са оставени не само живущите по "Богомил", а и на "Месемврия", "Ген. Радко Димитриев" и големия жилищен блок на "Цариградско шосе". 

"Още в началото на изпълнението на проекта настоявах да има представител на района в екипа, но в голяма община, която го реализира, не се съгласиха. Ако имахме човек, щяхме да знаем какво се случва. Аз не бях уведомен, че ще спират водата и научих от хората, които ми се обадиха. Цяла нощ бях на място, а ръководителя на проекта го нямаше и научи за проблема чак сутринта. Говорих с кмета Здравко Димитров и искам да го сменят (инж. Атанас Чилингиров - бел.ред.). Като нямат специалисти, да си наемат!" - бесен е Иван Стоянов.

Районният кмет е осигурил рано сутринта две водоноски от ОП "Чистота" за живеещите на "Богомил" и на "Ген. Радко Димитриев", а по-късно след разговор с ВиК и от водното дружество са доставили водоноски. Водата обаче не е годна за пиене, а само за хигиенни нужди, предупреди той.

По препоръка на главния инженер на ВиК на помощ е извикана бригада от "Драгиев и ко", тъй като единствено тази фирма в целия град разполагала със съответните специалисти.



Още по темата: общо новини по темата: 15
22.07.2022 »
12.07.2022 »
06.07.2022 »
06.07.2022 »
04.07.2022 »
03.07.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Iztochen-Cyala-nosht-byah-na-myasto-a-rukovoditelya-na-proekta-go-nyamashe-1296239
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.