Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фотографски проект O
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 19.12.2005Коментари ()2090
Проектът О е фотография и текст с позитивно послание на тема “oбичам”. Хората, които са снимани за проекта са свързани с различни по тип обществени пространства и техните фотографии ще бъдат експонирани на витрините на същите тези магазини, спортни центрове, нощни клубове. Общото в тези фотографии, освен посланието, е розовият балон, който хората ще държат като символ на красивата и изпълнена с нематериалното обич, на щастието и разбира се балон - наподобяващ буквата О.

Целта на проекта О е да изкара личността на витрината пред продукта и да направи неговата емоция споделена с всеки минувач или посетител във времето между Коледните и новогодишни празници, време на напрегнати и забързани покупки, когато рядко се обръщаме към хората около нас с усмивка и рядко виждаме човека.
Фотографиите ще бъдат експонирани на витрините на Спортен клуб Total sport, Rollman, Новотел Пловдив, Магазин за цветя Тилия, Пицария Верди, Клуб Найлона, Галерия Сариев в периода 19 декември – 3 януари.

Галерия Сариев е една от културните институции поканени за кампанията на Община Пловдив «Обичам Пловдив» за нестандартно коледно оформлние чрез творчески проекти в обществени пространства.
В рамките на тази кампания галерията ще реализира два проекта в градска среда. Единият е съвместният фотографски проект с Мария Джелебова “О”, а другият е свободна акция “о_copy”.

O_copy е идейно продължение на проекта О, но този път като свободна акция, покана към всички жители на Пловдив да ксерокопират на цветна хартия любимия си текст, предмет, изображение или каквото и да е друго, което им носи радост. После да го залепят на входните си врати в периода 20 декември – 3 януари и по този начин да се отворят за другия и от друга страна да го потърсят в неговото ксерокопие.
Ние от галерия Сариев ще направим същото, първо, за да констатираме кое е любимото ни нещо, а после, за да го споделим с вас като в приятна среща.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Fotografski-proekt-O-12986
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.