Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Температурите остават нормални, студ от понеделник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 22.01.2006Коментари ()2555
©
Над Балканския полуостров ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг, но температурите засега ще останат нормални за сезона. В Белград се очаква максималните температури да достигнат 5 градуса над нулата, в Скопие 3, в Солун 5, а в Букурещ очакваната максимална температура ще бъде минус 2 градуса по Целзий.

Времето в Западна Европа и по Средиземноморието ще бъде предимно слънчево, на места с разкъсана облачност. Максималните температури ще бъдат между 6 и 13 градуса. В Париж очакваните температури са 4 градуса, в Лондон и Берлин 6 градуса. За Мадрид 10 градуса. В Централната част на континента и в Русия ще бъде студено с валежи от слаб сняг. Валежи от сняг ще има и над Скандинавския полуостров, но там температурите ще бъдат значително по-високи. За Стокхолм очакваните максимални температури са 4 градуса, докато в Москва те няма да надвишат минус 18 градуса по Целзий.

До края на днешния ден увеличението на облачността ще обхване почти цялата страна. В Източна България ще продължи да духа слаб вятър от юг - югозапад.

През нощта ще преобладава облачно време. Ще духа слаб западен вятър, по-добре изразен в Дунавската равнина и по брега на морето. Минимални температури между минус 5° и 0°.

Утре вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух и главно след обяд, на места ще превалява слаб сняг. Температурите ще се понижават и към 14 часа те няма да се различават особено от измерените рано сутринта - очкват се между минус 2° и 3°. До вечерта те ще понижат с още 5 до 8 градуса. Това е началото на очакваното чувствително застудяване.

Вятърът във Варна и Бургас ще се ориентира от североизток. След пладне утре ще се усили до 40 - 45 км./час. Вълнение на морето - все още - умерено.

По планините ще духа умерен, по-късно през деня по билата и върховете силен до бурен вятър от североизток и изток. Ще превалява сняг. Към 14 часа на 1200 метра надморска височина се очаква температура около минус 4°, на 2000 метра - около минус 10°. Температурите ще продължат бързо да се понижават.

В понеделник с умерен, в Източна България и силен север-североизточен вятър, ще продължи да нахлува арктичен въздух и температурите в цялата страна рязко ще се понижат. На много места ще превалява сняг. По-съществени валежи се очакват в Югоизточна България и главно там ще има условия за снежни виелици. Във вторник ще се установи мразовито време. Облачността ще се разкъсва и намалява. Слаб сняг ще превалява все още в планинските и източни райони. По Черноморието ще остане ветровито. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 12° и минус 17°, на места в Северна България до минус 22°, (в сряда в отделни райони дори до минус 25°), а максималните - между минус 5° и минус 10°.


Още по темата: общо новини по темата: 28
27.01.2006 »
27.01.2006 »
26.01.2006 »
26.01.2006 »
26.01.2006 »
25.01.2006 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Temperaturite-ostavat-normalni-stud-ot-ponedelnik-13738
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.