Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правителството и мисията на МВФ постигнаха съгласие по втория преглед на предпазното споразумение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 26.01.2006Коментари ()1065
©
Правителството и мисията на Международния валутен фонд (МВФ) постигнаха съгласие по втория преглед по предпазното споразумение на страната ни с финансовата институция. Договорихме се за един по-гъвкав подход във фискалната политика за 2006 г.

Ще се преследва бюджетен излишък от 3%, но е оставена опция за следващия преглед в зависимост от равнището на дефицита на текущата сметка тази фискална цел да се коригира, съобщи министърът на финансите Пламен Орешарски.

Успешният преглед на програмата и продължаването на споразумението е изключително важно за цялостното икономическо развитие на страната преди присъединяването ни към Европейския съюз.

Министърът на финансите очаква мерките, които са договорени с фонда, и политиките, които страната ни ще следва, да бъдат безапелационно приети от Европейската комисия. Те са свързани със стартиран
©
е на реформите в образованието и продължаването им в здравеопазването, усъвършенстване на пазара на труда, преструктуриране на реалния сектор и др.

Прегледът по двугодишното предпазно споразумение на страната ни с МВФ ще бъде разгледан от Борда на директорите на фонда на 29 март, съобщи ръководителят на мисията на МВФ Ханс Фликеншийлд. Това е последната мисия под негово ръководство. От 1 април поста ще заеме Робърт Хагеман.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pravitelstvoto-i-misiyata-na-MVF-postignaha-suglasie-po-vtoriya-pregled-na-predpaznoto-sporazumenie-13860
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.