Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разпадът вдясно застрашава управлението на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:36 / 02.02.2006Коментари ()1923
©
Опасения за разпад на управляващото Пловдив мнозинство, в което влизат СДС, ВМРО и ДПС, изрази председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков. “Надявам се последиците от процесите в СДС след тежкото и непопулярно решение за сваляне на политическото доверие от легитимно избрания общински председател Ангел Пописаков да не са катастрофални” - заяви Дочков. Той обаче отказа да посочи има ли индикации, че групата ще остане с по-малко от сегашните 13 съветници. Още преди отстраняването на Пописаков Дарик съобщи, че според съветници от синята група четирима техни колеги са готови да я напуснат в случай на разправа с него.

Поредната криза в ОДС, който започна мандата с 19 съветници, съвпадна с напускането на съветник от групата на ДПС и с вероятно предстоящо втвърдяване на позициите на съветниците от Демократи за силна България. Припомням, че в понеделник лидерът на ДСБ Иван Костов разкритикува своите съветници, че не са достатъчно твърда опозиция на управляващите в Пловдив.

Председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков обаче изрази надежда, че дори и да има нови напуснали групата на ОДС, в критични моменти те отново ще гласуват с нея, както това често правят съветниците от ДСБ. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Razpadut-vdyasno-zastrashava-upravlenieto-na-Plovdiv-14007
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.