Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БСП в Кърджали против строежа на джамия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:44 / 06.02.2006Коментари ()861
БСП в Кърджали се обяви против строежа на джамия на терен, който е предназначен за озоленяване, в един от най-големите градски квартали “Възрожденци”. Мотивът на социалистите е, че решението противоречи на закона. Искането на местното мюсюлманско настоятелство е храмът да бъде построен на общински терен край река Арда.

Разгорещени спорове предизвика първото обществено обсъждане “за” или “против” нова джамия. Проблемът е, че мястото е определено за зелена зона и според жители на “Възрожденци” тя е единствената в региона. Болшинството на присъстващите на обсъждането бяха мюсюлмани и те категорично застъпиха идеята за необходимостта от нова джамия.

Строежът може да започне само при положително становище от обсъждането и при съгласието на 2/3 от общинските съветници. БСП в Кърджали ще оспори решението на местния съвет за отдаване на терена за безвъзмездно ползване, защото смята, че то ще бъде незаконосъобразно.

Социалистите са запитали Министерството на регионалното развитие и благоустройството може ли площ за озеленяване да се отдава за строеж на обекти, които не са от техническата инфраструктура. Писменият отговор бе “категорично не”.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/BSP-v-Kurdzhali-protiv-stroezha-na-dzhamiya-14078
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.