Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив затъна в кал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 20.02.2006Коментари ()2239
©
На пловдивчани им се струпа много през този уикенд. А всичко започна толкова добре. Синоптиците прогнозираха топло време с температури над 15 градуса и както често се случва напоследък познаха.

Пловдивчани и гостите на града още от петък се приготвиха за дълги разходки из града ни през почивните дни. И има защо - Пловдив се слави с прекрасна пешеходна инфраструктура, която въпреки упоритите опитите на управляващите през последните години все още не е напълно разрушена. Имаме си Гребната база, имаме си чудесни паркове и много фонтани, имаме си все още и тепета. Но както се случва напоследък очакванията отново се разминаха с действителността. Да, топлото време и слънцето дойде, но с тях дойдоха и реките от кал, и непроходимите пловдивски улици.

В Пловдив бе по-лесно да се придвижваш с кану отколкото пеша. И всичко това вие, пловдивчани, получавате напълно безплатно, с помощта на двете комунални фирми ("Чистота" за район Южен и "Екоглобал" за останалата част от града ни), които имаха за задача да изчистят града от снежните преспи и да извозят снега. Нищо подобно не се случи. Напротив, по времето на снеговалежите, те просто обикаляха и пръскаха пясък, който допълваше лунния пейзаж тези дни. Наистина толкова мръсен аз Пловдив не съм го виждал. Както и не видях чиста кола или неизпръскан с кал пешеходец. Не можах да видя и усмивки по лицата на хората...

През цялото време те проклинаха късмета си и решението си да излязат да се разходят в топлия слънчев ден. И като за капак на всичко това, в края на почивните дни се получи информация за птичи грип в Пловдив. Както се казвай - дерзай, пловдивчанино, и пак недей да ходиш на избори, за да може други да решават вместо теб и да ни управляват подобни "кадърни" люде.


Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Plovdiv-zatuna-v-kal-14370
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.