Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Работна среща: "Възможностите на България за усвояване на структурните фондове"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 21.02.2006Коментари ()1066
България навлиза в последния етап от подготовката си за присъединяване към ЕС и екипът, отговорен за изготвянето на националния план за развитие се нуждае от ясна визия за проблемите в сферата на националните възможности за усвояване на европейските фондове. В тази връзка областните администрации и местните власти трябва да помогнат изготвянето на съвместен доклад за административните и финансови перспективи в съответните региони и да бъдат дадени конкретни предложения за тяхното осъществяване. Това бе поводът за работната среща на областния управител инж. Тодор Петков с Николас Петропулос – експерт в Комисията на Европейския съюз по изготвянето на доклад за способността на България да усвоява средства от европейските фондове и г-н Макис Мавропулос – сътрудник за България и местен експерт по усвояването на европейските парични средства.

Основна тема на срещата бе оценката на потенциала на Пловдивска област за усвояване на средства от Европейския съюз. Експертите бяха запознати с приоритетите в регионалния план за развитие, възможностите за съвместна работа при реализирането на проекти с помощта на неправителствения сектор,както и с готовността на областта да отговори на предизвикателствата, които поставя влизането на България в Европейския съюз през 2007 година. Докладът, който експертите ще подготвят след обиколката на шестте района за планиране, ще съдържа оценка на административните и финансови възможности за въвеждане и усвояване на средства от европейските фондове.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rabotna-sreshta-Vuzmozhnostite-na-Bulgariya-za-usvoyavane-na-strukturnite-fondove-14419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.