Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Полицията откри 6 изчезнали деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 21.02.2006Коментари ()1225
Шест деца бяха намерени вчера от полицията, след бързата реакция и на родителите, подали навреме молби за издирването им.

Служителите от РПУ-Асеновград са открили в Свиленград 15-годишно момиче от кв. Долни Воден. Там то пристигнало с влак, след като напуснало дома си вчера около 6:30 часа. Момичето не било уведомило родителите си за това пътуване.

Две 13-годишни момичета от Пловдив са били намерени от полицаите от VІ РПУ в Тополово. Те били напуснали домовете си около 17:30 часа вчера и заминали при дядото на едната от тях в споменатото село. От него те смятали да вземат пари, за да отидат в Мизия на гости при младеж, с когото си чатели в Интернет. Преди да стигнат в селото, те минали през интернет-зала в Асеновград, където споделили за предстоящото пътуване до Тополово и после до Мизия с управителя на залата. Той предвидливо взел домашния телефон на едната девойка и се обадил на родителите й. Малко преди това полицията вече била предупредила вуйчото на същото момиче, че то и приятелката й евентуално ще идат в селото. Когато момичетата пристигнали там малко преди полунощ , вуйчото ги чакал в къщата на дядото. В издирването на двете девойки са участвали 6 полицаи.

Само час е бил необходим на служителите от ІІІ РПУ да издирят третокласничка от Пловдив. Момичето било първа смяна, но до 18 часа не се било върнало вкъщи. Полицаите открили детето в градинка в квартала, в който то живеело. Станало ясно, че три дни момичето не било ходило на училище, тъй като се почувствало обидено от учителката си. После то решило, че родителите му може да разберат за отсъствията, и се уплашило да се прибере.

В село Христо Милево са били намерени две момчета на 10 г. и 11 г. от Пловдив, които цяла нощ били в неизвестност. 12 полицаи от VІ РПУ са участвали в издирването им. Родителите на децата се обадили в полицията, след като на 19-и вечерта те не се били прибрали от игра. Служителите на районното управление реагирали бързо и уведомили роднините на момчетата, че те се издирват. Вчера сутринта близки на едното от тях от село Христо Милево позвънили на полицията, че децата току що са пристигнали в дома им. Станало ясно, че след като пътували до Първомай с влак, двете момчета са вървели пеш около 10 километра до селото.

И шестте деца са предадени на родителите им.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Policiyata-otkri-6-izcheznali-deca-14424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.