Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Крупна митническа измама разплитат на Кулата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 24.02.2006Коментари ()1236
Крупна митническа измама с международно участие бе разкрита на ГКПП - Кулата. По думите на шефа на митница Кулата Николай Шушков става въпрос за голяма измама, действала в страни от Европейския съюз. В разследването са ангажирани български и гръцки служители, съобщи още митническият шеф.

Разплитането на аферата е започнало на 19 февруари, когато на Кулата са задържани два камиона с брикети, внос от Гърция. Въглищата са били предназначени за петричкия търговец ЕТ "Борис Литов". Двамата шофьори на камионите, които са на работа към пловдивска транспортна фирма, са с отнети паспорти, съставени са актове за митнически нарушения.

Борис Литов е най-малкият брат в известната петричка фамилия. Другите двама братя Здравко и Живко са собственици на голямо хале на митницата. Адвокатът на Литов твърди, че няма никаква представа защо в продължение на 4 дни камионите са задържани, тъй като от страна на митницата отказват информация.

"На митница Промахон и на митница Кулата е декларирана една и съща стока и са платени митнически мита. Стойността на въглищата е 2000 евро", каза адвокат Иван Данчев. Заради отказа за информация вчера той е депозирал жалба до Районната прокуратура, Агенция "Митници" и Военната прокуратура. Предположенията са, че петричката фирма е играела ролята на "пощенска кутия".

Информацията е на в."Вяра".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Krupna-mitnicheska-izmama-razplitat-na-Kulata-14525
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.