Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж влезе в затвора за измами на стойност 90,20 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 28.02.2006Коментари ()1756
©
Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на Иван Руфтов, 42 г.

Срещу него е повдигнато обвинение за измама по чл. 210, ал.1, т.1, НК. През периода от 05.12.2005 г. до 12.02.2006 г. при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у различни лица и с това им е причинил вреди в размер на 90,20 лв. като се е представял за длъжностно лице – административен ръководител на Имунологичен център “Медикоформ“.

Руфтов се срещнал с директора на училище “Черноризец Храбър“, представил се за “имунолог“, като показал съответните документи и предложил да бъдат извършени изследвания на учители и помощен персонал за установяване на рискове от значими заболявания / имунни и ракови /. Обяснил, че разполага със съвременен метод за анализ на диагностика с която с вземане на няколко капки кръв от пръста може да установи наличието на заболявания, както и рискове от такива. Били прегледани общо 33 учители и служители, всеки от които заплатил такса от 3,60 лв. за това.

Впоследствие майка на един от учениците в същото училище, която се интересувала от този вид диагностика установила чрез проверка в Интернет, че в сайта на МЗ няма регистриран имунолог с такова име. Във руски вестник била побликувана статия, в която пишело, че Руфтов е извършвал аналогични измами на територията на гр. Казан и гр. Чайковски в Русия.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение, че уличеният е извършил деянията, в които е обвинен. Данните по делото сочат, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Спрямо него има образувани няколко досъдебни производства.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3 – дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-vleze-v-zatvora-za-izmami-na-stoinost-90-20-lv-14633
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.