Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученички проституират с одобрението на родителите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 01.03.2006Коментари ()1333
Все по-често в Пазарджик се сблъскваме със случаи на проституиращи непълнолетни и малолетни момичета, които се занимават с този бизнес не само със знанието, но и с одобрението на родителите си, за които това е въпрос на физическо оцеляване. Тази констатация направи на редовната кметска пресконференция Станислав Табаков, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пазарджик. Той уточни, че всички проституиращи ученички, чиито случаи са гледани в комисията през миналата година, са от ромски произход.

Техните родители пристигали на заседанията на комисията и в делата в съда заедно със сутеньорите на децата си. За подобна безотговорност все още няма наказан родител, няма и случаи на отнети родителски права.

Членовете на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни са обезпокоени и от тенденцията на увеличаване на престъпленията, извършени от деца и устойчивостта в броя на извършителите. През 2005 г са извършени 157 престъпления, които са дело на 133 малолетни и непълнолетни. Най-голям брой са кражбите, грабежите и проституцията. Според Станислав Табаков причините за това са в ниския социален статус и отпадането на децата от училище.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Uchenichki-prostituirat-s-odobrenieto-na-roditelite-14652
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.