Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бродът към сметището на Пловдив - отново залят от водите на Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 01.03.2006Коментари ()718
От снощи бродът до сметището на Пловдив край Цалапица за пореден път беше залят от придошлите води на Марица. Поради това сметовозните машини на “Еко Глобал” днес отново бяха принудени да използват разбития обходен маршрут през градините на Стамболийски. Напомняме, че обходният път удължава пътя до сметището средно с 25 километра в двете посоки, а дълбоките между 50 и 90 см и широки до 2-3 метра дупки причиняват сериозни повреди на 20-тонните камиони.
Засега фирмата компенсира авариралите коли с резервните си машини, но решението е временно. Същевременно заради удължаване на маршрута “Еко Глобал” понася много сериозни загуби във вид на преразходено гориво и извънредни часове работа.

Още миналата събота и неделя “Еко Глобал” предупреди, че проблемите с достъпа до сметището на Пловдив тепърва предстоят. Съществува реална опасност заради тези обективни затруднения да бъдат нарушени графиците за сметосъбиране и сметоизвозване във втория град на страната. Освен неприятна гледка, преливащите от битови отпадъци контейнери за смет са реална заплаха за живота и здравето на пловдивчани.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Brodut-kum-smetishteto-na-Plovdiv-otnovo-zalyat-ot-vodite-na-Marica-14662
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.