Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха новата автогара "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:15 / 01.03.2006Коментари ()3896
©
Mодерната сграда може да обслужва по 3000 човека на час

На официално церемония бе открита новата автогара "Родопи". По 3 000 души за час ще може да поема тя. Общо 3 и половина милиона лева са вложени в модерната сграда, чийто строеж отне няколко години.

Около строежът и самата сделка за автогарата се завъртяха няколко скандала, но сградата е вече факт и влиза в употреба.

Приземният етаж е изграден като модерен търговски център, в който се влиза директно от подлеза на Централна гара. Сградата е на 2 нива. В нея има три кафенета, 2 заведения за бързо хранене, магазини, павилиони, багажни сейфове, просторна чакалня, стая за майки с деца, фризьорски салон и други удобства за пътниците.

На откриването присъстваха лично кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, както и министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Двамата прерязаха лентата и официално откриха за експлоатация най-новата придобивка на града ни.

Припом
©
няме, че "Хебросбус" са собственици и на другите две автогари в Пловдив - автогара "Север" и автогара "Юг". Фирмата обслужва и доста от междуградските и селски линии в региона.

В момента "Хебросбус" се състезава с други две фирми за купуване на 67% от общинския превозвач "Градски транспорт" Пловдив. Макар все още процедурата да не е приключила вече се разразиха скандали и съмнения за нечестна сделка, както при повечето сделки на фирмата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-novata-avtogara-Rodopi-14676
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.