Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обръщение на областния управител по повод 3-ти март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 03.03.2006Коментари ()1322
©
Скъпи пловдивчани и жители на пловдивска област,
Днес отбелязваме една от най- съкровените дати в календара на българската национална история 3-ти март. Тази дата показва нашата вярност към българските корени. Тя е оценка на всичко, което се е случило в новата ни история и продължава да се случва. В този ден по традиция признаваме ролята на руската освободителна армия помогнала на България отново да заеме своето място на европейската политическа карта.

Нека в този тържествен миг се обърнем към посланията на апостолите, на революционерите, на възрожденците. Послания, които са валидни и днес - идеята за чиста и свята република, за една държава, в която "всички вери и народности да живеят в мир и братство", но по един и същи закон. Нека не забравяме и друго велико послание на Апостола - че всичко можем да постигнем като резултат от нашите задружни усилия.

Денят на българското освобождение е символ на нашата отвореност към европейската общност, с която винаги, през всичките трудни десетилетия и векове, сме се родеели духовно. Преди повече от век Европа беше неспокойна, раздирана от противоречия. Воюваха империи, малките народи се бореха за своята независимост, политическата карта на континента беше често прекроявана. Днес Европа е друга, тя се обединява в името на градивни принципи и идеи. Нека запомним това сега, когато ни предстои ново предизвикателство - влизането на България в Европейския съюз. Тази идея трябва да обедини нашите усилия, за да може и българската нация да даде своя принос за обединена, силна и нова Европа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obrushtenie-na-oblastniya-upravitel-po-povod-3-ti-mart-14734
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.